Ökad efterfrågan ledde till investering i nya lokaler

Share This Post

En ökad efterfrågan från utländsk marknad gjorde att Gefa System AB växte ur sina gamla lokaler. Gefa System, med bas i Gällivare, är ett företag specialiserade på industriell automation och ventilationsstyrning. De största kunderna finns idag i Norrbotten och Afrika. Bygget av de nya lokalerna, som startade hösten 2017, är en stor investering. De nya lokalerna inrymmer kontor, konferenslokaler, personalutrymmen samt verkstadsyta där en ny utvecklings- och testanläggningen planeras.

Vi har länge saknat behovsanpassade lokaler. I takt med att efterfrågan på våra produkter har ökat, har vi också sett ett behov av att kunna testa och utveckla våra produkter i snabbare takt. I de nya verkstadslokalerna vill vi utforma en utvecklings- och testavdelning för att kunna tillgodose behovet från nya och befintliga kunder, säger Ulf Karlsson, VD.

Gefa System levererar idag ventilationsstyrning till bland annat LKAB, något de gjort sedan 1999. De är även leverantörer av automationssystem för vatten- och avlopp till många av Norrbottens kommuner. Men även om många av de stora kunderna finns i Norrbotten, har Gefa System på kort tid vuxit sig stark även på utländsk marknad. I första hand är det brännarsystem för industrier som exporteras.

Våra brännare har många fördelar mot gamla, traditionella brännarsystem. De förbrukar mindre energi och lämnar kvar betydligt mycket mindre restprodukter. Vi har fått många stora beställningar från bland annat Zambia, Namibia och Chile och efterfrågan ökar hela tiden, säger Ulf Karlsson.

Gefa System har under förra året slutit ett avtal med Luleåföretaget Technotrade som säljer produkterna på export mot bland annat den Australiensiska marknaden. De nya lokalerna möjliggör för en fortsatt utveckling och ökad export. Inflyttningen i de nya lokalerna skedde under april månad, totala ytan är på 600 kvm.

Det känns oerhört kul att få inviga de nya lokalerna på riktigt, det betyder mycket för oss, säger Ulf Karlsson.

 

För mer information:

Ulf Karlsson, VD

070-520 02 20

ulf.karlsson@gefasystem.se

Not sure how to approach your next project? We can help.

Read more about how we can help you
make your next project a success.